Psihoterapie individuală
Tratamentul individual este adesea denumit psihoterapie și este menit să ajute oamenii cu dificultăți emoționale, care pot varia în funcție de severitatea sau intensitatea lor. Scopul principal al psihoterapiei este schimbarea calității vieții, prin definirea clară a calității vieții și aducerea mai multă claritate în acțiuni și gânduri. Fie că este vorba de problema dificultăților nerezolvate cu care te confrunți, fie de o deficultate emoțională datorată indeciziei în carieră, eșecului, un psihoterapeut te poate ajuta să-ți revigorezi sănătatea mentală prin consiliere sistematică.
Există multe probleme emoționale care găsesc un colț în inima noastră, cu timpul, acestea pot afecta negativ viața de zi cu zi. Aceste dificultăți pot spirala în viața noastră în diverse moduri și pot fi canalizate în alte zone, ceea ce poate crea probleme în relații, în viața profesională dar poate avea și inclusive implicații medicale.
Terapie pentru copii și adolescenți
Însoțirea copiilor și adolescenților cu tulburări de comportament, cu dificultăți în a-și expima sentimentele, comunicarea și relațiile lor pentru a îmbunătăți problemele pe care le pot avea acasă, în societate și școală.
Marele teoretician Carl Jung spunea: „Crearea a ceva nou nu este realizat de intelect, ci de instinctul de joc.”
Înaintea de a putea vorbii copiii comunică prin joacă, utilizarea jocului este modul în care copiii explorează și învață din mediul lor. Copiii folosesc jocul pentru a experimenta comportamentul, modelarea relațiilor, exprimarea sentimentelor și comunicarea.
În cadrul psihoterapiei se folosec arta și alte forme de expresie alternativă pentru a ajuta copiii și adolescenții în dezvoltarea să comunice. Ajutarea adolescenților și a copiilor să se simtă mai mult în controlul mediului lor poate permite o modificare prelungită și poate contribui la reducerea stresului parental.
Părinții își doresc ceea ce este mai bun pentru adolescentul sau copilul lor. Uneori, cel mai bun mod de a-ți ajuta copilul sau adolescentul în lupta lor este să le oferi resursele de care ar putea avea nevoie pentru a trece prin orice dificultăți cu care se confruntă. Se va lucra cu părinții și adolescentul pentru a defini problema (problemele) și să fie învățați abilitățile necesare pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi.
Psihoterapie integrativă pentru următoarele aspecte comportamente: agresiune, probleme de atenție, hiperactivitate, probleme de identitate, accese de furie, anxietate, comunicare, bullying, etc.
Cele de mai sus sunt doar câteva dintre motivele pentru care părinții solicită ajutor pentru copilul sau adolescentul lor. Psihoterapeutul va lucra alături de părinți pentru a aborda o varietate de probleme de comportament. Poate că un adolescent începe să aibă un alt comportamnet la școală, să răspundă agresiv față de părintele sau fratele său sau se luptă să se concentreze pe activitatea școlară.